S.P. DUET "Queda ajornat fins nova data"

Seguint instruccions de les autoritats queden suspeses les activitats als espais públics per lo que el concert queda ajornat fins nova data.

CONCERT III

Dissabte 14 de març a les 19’30

A les 19 h. Col·loqui amb els artistes. Centre Cultural Canals

S.P. DUET

Saxo- Javier González

Percussió- Victor Segura

Programa de concert:

Thierry De Mey / Palilalie (1984)

Saxofó, vibràfon i percussió

Louis Aguirre / Ayagguna III (2019) (*)

Saxofó tenor i percussió

Salvador Rojo / Strong Forces (2019) (*)

Percussió i electrònica

Santiago Lanchares / SP Taqsim (2020) (*)

Saxofó i percussió occidental

Jacob Ter Veldhuis / GrabIt (1999)

Saxofó, batería i electrònica

(*) Estrena absoluta

S.P. Duet

Javier González Pereira – Saxòfon

Naix a Badajoz, on cursa els seus estudis de saxòfon amb Antonio Mateu, Julián Cano, Cecilia García i Vicente Contador obtenint les més altes qualificacions i graduant-se amb Matrícula d’Honor en el seu treball de recerca sobre la música contemporània espanyola. Ha rebut classes entred’altres amb Claude Delange, Vincent David, David Alonso, Casa BernardetteCharrier i Andrés Gomis. És membre fundador de l’EnsembleFaçade i de el Quartet Opalus amb els quals ha desenvolupat una intensa activitat cambrística.

Ha estat membre de l’Orquestra Jove d’Extremadura i col·labora habitualment amb l’Orquestra d’Extremadura.

En l’actualitat exerceix una intensa activitat musical en el grup de música contemporània Ensemble SONIDO EXTREM amb el qual ha estrenat obres de Sánchez-Verdú, Riu-Parella, Gordillo, de la Penya, Badalo, Rueda, Sotelo o Iluminada Pérez entre molts altres. Becat per la Junta d’Extremadura i el Govern de Portugal, cursa estudis de Màster en la Universitat d’Évora amb el professor José Massarrao.

 En aquest moment és professor solista de la Banda Municipal de Badajoz i desenvolupa la seva activitat pedagògica al Conservatori d’Elvas ia les escoles municipals de Badajoz

Víctor Segura Raga – Percussió

Actualment és Timbal solista de l’Orquestra d’Extremadura, Cap de departament de percussió de Musikex – Escola Superior de música d’Extremadura, Co-director i professor de el curs anual “València PercussionAcademy” i membre de l’Ensemble de Percussió Projecte SOXXI

Com a músic d’orquestra ha estat membre de la JONDE i col·labora des de primerenca edat amb gran part de les orquestres espanyoles. Com timbaler ha assistit a la Bilbo.O.S, O.S de Castella i Lleó, OBC, i Bayerisches Staatsoper München.

Compromès amb la música contemporània, ha estrenat nombroses obres en diferents formacions com Taima Granada, Add Libitum (Madrid), Cambra XXI (Madrid) o Grup ENIGMA (Saragossa). Destacant l’estrena del Ballet Castor i Pollux del compositor Santiago Lanchares, al costat de la pianista Beatriz González.

Ha estat membre fundador de l’Ensemble So Extrem (Badajoz). Grup amb el qual es va dedicar plenament a l’estrena de la música actual, col·laborant estretament amb l’Associació de Compositors d’Extremadura, FAIC, i actuant en festivals com Cicle de música Actual de Badajoz, Festival Ibèric de Música de Badajoz, Lisboa, Quinzena Musical Donostiarra , Festival de Tres Cants, Santiago de Compostela, Festival de Trujillo …

Com a solista ha guanyat el concurs “Joves Intèrprets” de l’entitat financera Ibercaja. Ha tocat a Alzira, Saragossa, Palau de la música de València, Bunyol, Madrid, Montserrat (València), Festival SoXXI (Canals), Festival Jove de Badajoz, concerts de cambra de la Oex, VI Cicle de Música actual de Badajoz. … i ha estrenat obres de J.I. De la Peña, M.J. Fontán, S. Roig, J.M. Camps, F. Lara … Amb la Oex ha tocat el concert per a percussió i orquestra “Veni, veni Emmanuel …” de J. Macmillan, el concert Per a dos percussionistes i dos pianos de B. Bartok, Spices, perfums, ¡¡¡Toxins !!!, d’AvnerDorman, i Four Forces de Salvador Roig el 2019.

Ha impartit cursos I masterclasses a CSM de Badajoz, CPM de Càceres, HMT München, UniverstitatAusburg, JONDE, JORCAM, OJEX, Merza, Alzira ….

Víctor Segura col·labora estretament Amb Morgan Mallets i Zildjian Espanya.