Programa-6 Concert de cloenda VII edició Festival Internacional SoXXI

Asian Sound by VPA

El proper dissabte 1 de juliol a les 22 hores a la plaça del Pont del Riu de Canals tindrà lloc el concert de cloenda de la VII edició del Festival Internacional SoXXI. VPA ensemble posarà el punt i final amb una proposta de gran format centrada en la música del compositor japonès Maki Ishii, amb un impressionant desplegament instrumental per 13 percussionistes que interpretaran el gran repertori del mestre japonès amb instruments propis de la cultura asiàtica i occidentals. Una oportunitat única per al gran públic per vibrar amb el virtuosisme, la força i l’energia dels ritmes i tambors de la renovada tradició de grup de Kodo.

 La gran proposta que tanca aquesta edició, anirà a càrrec del grup resident València Percussion Academy que retrà un homenatge sense parangó a casa nostra al gran mestre japonès Maki Ishii, considerat com un dels màxims renovadors de la tradició musical japonesa. Una figura indispensable per entendre la música actual del Japó, i sens dubte, un del pares de la percussió actual.

  El programa donarà mostra de les peces que inicien la producció de Ishii per gran grup de percussió, fent un recorregut seva producció centrant-nos en la seva obra per a instruments de pegat principalment, amb l’estrena a Espanya de For Lyly.

Programa de concert

Monochrome op.28 (1976)

Per a 7 percussionistes amb tambors japonesos i gongs

For Lily: Paraphrase on “Thirteen Drums” op. 81 (1989)

Per quartet de percussió i solista

Solista: Óscar Martí * Estrena a Espanya

Beatescence II op. 124 (2002)

Per grup de Kodo, tretze percussionistes.

Monoprism II op.65 (1985)

Per 13 percussionistes dividits en dos grups de percussió i solista: un conformat per instruments de percussió tradicional japonesos i un altre amb percussió clàssic occcidental.

Solista: Joan Soriano

València Percussion Academy

Andreu Queralt, Borja Donet, Esteban Montoya, Jorge Edo, Jorge Cañaveras, Kevin Gràcia, Noelia Llopis, Miquel Pla, Ramon Llopis, Victor Estellés, Josep Furió, Joan Soriano i Oscar Martí.