MODULATION València Percussion Academy & Benoît Cambreling

València Percussion Academy & Benoît Cambreling (França)

Presenten MODULATION

Diumenge 14 abril a les 12h.

Centre Cultural Calixte III de Canals

entrada lliure fins completar aforament

València Percussion Academy, grup resident del Festival SoXXI, presenta Modulation. Un recorregut per l’essència del ritme i la modulació mètrica de la ma de tres importants noms que han contribuït a l’evolució de la percussió definitivament al S.XX i XXI, dirigits per una de les figures més rellevants del panorama internacional del timbal actual, el solista de timbal francès Benoît Cambreling amb col·laboració de Josep Furió i Joan Soriano. Un atractiu programa que viatja a través d’importants peces del repertori de percussió, des de les primeres obres de la literatura universal per a percussió, passant per la monumental col·lecció de peces de Carter, indispensables per entendre l’evolució del timbal al S.XX i finalitzant amb noves concepcions i diàlegs cambrístics en el desenvolupament del discurs rítmic per a grup de percussió amb la música del gran compositor nacional López López.

Atenent novament a la vessant pedagògico-artística i divulgativa del festival, presentem un concert on l’aportació de la infància  es converteix en un gran protagonista.

L’escolta atenta de les peces de Carter han detonat una sèrie d’experiències i reflexions que han esdevingut expressió amb moviment, so i experimentació amb la llum, el color i altres materials. Xiquets i xiquetes de 3 anys del CEIP Vicente Rius, que de la ma d’Alicia Arnau, han viscut una experiència multisensorial i escènica amb la música que ens proposa el Festival SOXXI. La podreu vore i escoltar en directe de la mà de VPA gaudint d’una proposta visual molt original.

MODULATON

Rítmicas V y VI (1930)

Amadeo Roldán (1900-1939) 

Eight Pieces for Four Timpani(1950)

Elliot Carter (1908-2012)

Estudio II sobre la modulación métrica (2003. Rev.2006)

José Manuel López López (1965)

      

Directors:  Benoit Cambreling, Josep Furió i Joan Soriano.

Coordinació pedagògica: Alicia Arnau.

VPA Ensemble

Sergi Dauder, Xoel González, Andreu Queralt, Juan Antonio Vázquez, Borja Donet, Miguel Angel Real, 

Jesús Contreras, Isabel Zaragoza, Maria Monleón, Nuria Jorques i Eduardo Bellés.


Benoît Cambreling

http://valenciapercussionacademy.com/noticias/benoit-cambreling-orquesta-nacional-de-lyon/

València Percussion Academy

http://valenciapercussionacademy.com/vpa-grupdepercussio/vpaensemble/