Júlia Chiner, Joan Soriano i Stefano Scarani (Cello, percussió i electrònica)

  • Júlia Chiner, Joan Soriano i Stefano Scarani

  • Cello, percussió i electrònica


  • 19/maig/2018  a les 19:30h
  • Centre Cultural Calixte III. Canals. Entrada lliure fins completar aforament

PROGRAMA

Frates  (1981)    Arvo part (1935)

cello i marimba

21  (2016) *    Andy Akiho (1978)

cello-percusió, marimba i electrònica

Wakarimasen (2008) *    Derek Tywoniuk (1988)

multipercussió i cello

You Exist… (2016)*    Elena Rykova (1991)

cello, caixa i electrònica

Scarani/Chiner **    Percussió -cello i electrònica

* estrena nacional     ** estrena absoluta

 

STEFANO SCARANI. Mitjans electrònics.

Doctor en Música per la Universitat Politècnica de València, Els seus principals mestres han estat Franco Donatoni, Riccardo Sinigaglia, Alessandro Melchiorre i Alvise Vidolin.

Membre col·laborador de AGON acústica informàtica música des de 1996 i de AMEE Associació de Música Electroacústica d’Espanya, el 1993 funda el projecte Tangatamanu amb Alberto Morelli, dedicat a la composició i projectes de música per a instal·lacions audiovisuals i ambients interactius, treballant especialment amb Studio Azzurro i Peter Greenaway.

Actiu en l’execució d’obres electroacústiques en concerts, teatre i instal·lacions multimedials interactives, ha realitzat nombroses obres de videomúsica i instal·lacions interactives amb Julia Chiner. És professor de Composició Electroacústica i Composició amb mitjans audiovisuals al Centre Superior de Música del País Basc Musikene (Espanya). És professor col·laborador extern en el Màster Universitari en Música MUM-Mevic a la Universitat Politècnica de València (Espanya) i professor extern en el curs de grau AFAM Musica per l’immagine a la Civica Scuola di Musica “C. Abbado “de Milà (Itàlia). Ha estat professor de Sound Design a la Facultat de Design a la Università Politecnica di Milano (Itàlia) i Professor extern de Composizione per ambienti multimediali al Conservatori “G. Verdi “de Como (Itàlia).

Col·labora com a compositor i sound design en esdeveniments internacionals amb altres autors com Peter Greenaway, Robert Wilson, Luca Francesconi, Víctor Esquinçat, Moni Ovadia, Roberto Camino, Peter Bottazzi, Michele Tadini.

Des del 2011 és comissari, amb Julia Chiner, de Synchresis, selecció internacional d’obres de videomúsica dins el marc del Festival Internacional d’Art Sonor i Música Electroacústica “Punt de trobada” organitzat per AMEE.

JULIA CHINER. Cello.

Doctora en Música per la Universitat Politècnica de València i professora titular de Conservatori per l’especialitat de violoncel i música de cambra.

S’ha format principalment sota la direcció de Marçal Cervera, Paul Friedhoff i Alvaro Camps. Ha realitzat cursos de perfeccionament, amb Rasvan Neculai (Silvestri String Quartet), Radu Aldulescu, Asier Polo, Maria Macedo, Pedro Corostola, entre d’altres.

En la seva carrera concertística ha col·laborat amb diverses orquestres, com ara, l’Orquestra Simfònica de València i l’Orquestra Nacional d’Espanya, així com en qualitat de solista en gira amb diversos grups de cambra d’àmbit nacional i internacional en col·laboració amb artistes com Nigel Kennedy , Oscar Tarragó (Mèxic) o Helga Davies (Itàlia), entre d’altres.

Becada per AGON acústica informàtica musica (www.agonarsmagnetica.it), amb el patrocini del Govern de Castella-la Manxa, ha realitzat un període de formació d’un any a Itàlia, aprofundint en tècniques de creació d’obres electroacústiques, multimedials i interactives.

Des de fa diversos anys col·labora en la realització d’obres audiovisuals i interactives amb el col·lectiu artístic Tangatamanu, creat per Alberto Morelli i Stefano Scarani a Milà (www.tangatamanu.com). Dins aquest grup, com a intèrpret i / o creadora ha col·laborat en la composició musical i en la realització d’obres audiovisuals per a Studio Azzurro, Peter Greenaway, Robert Wilson, Peter Bottazzi.

 

JOAN SORIANO I MORALES. Percussió.

Realitza els seus estudis al centre Neopercusión. Finalitza els seus estudis al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i obté el premi d’Honor de fi de carrera. Amb Juanjo Guillem, realitza tres cursos de postgrau a la Universitat d’Alcalà.

Es diplomat en Magisteri en la especialitat d’Educació Musical per la UV, Diplomat en Ciències de la Música i Humanitats per la UAM, Llicenciat en Història i Ciències de la Música per la UAM i Màster en Música per la UPV.

Ha col·laborat amb les principals orquestres i grups de cambra del país, realitzant diferents gravacions para RNE i participant com a solista en diferents agrupacions, como ara Neopercusión, Ars-ON, Ap-Art Duet, Projecte SoXXI, Plural Ensemble i Koan-2 entre altres.

Ha estat professor als conservatoris professionals de la Vall d’Uixó, Torrent, València, Conservatori Superior d’Alacant i Conservatori Superior de les Illes Balears.

Actualment es professor al Conservatori Professional d’Oliva, co-director del centre d’estudis de percussió Valencia Percussion Academy, membre de l’ensemble Projecte SoXXI, director artístic del Festival per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies SoXXI, co-director del festival Agora Actual percussió i European Meeting of Conteporary percussion, i realitza la seva tesis doctoral a la UPV.

Joan Soriano toca amb instruments Nova Percussió i PBP Mallets.