Intèrprets

JOAN SORIANO i MORALES  

Percussió

joanNaix a Canals (València) on inicia els seus estudis. A Madrid continua els estudis superiors al centre Neopercusión amb els professors Juanjo Guillem, Juanjo Rubio, Belen López, Phillipe Spiesser i Jeff Prentice entre d’altres.

Com a membre integrant del grup Neopercusión, realitza una important tasca divulgativa de la percussió, participant en diferents festivals de música contemporània i en la vessant pedagògica, com a professor del centre i mitjançant concerts pedagògics al llarg de tota la geografia espanyola .

Realitza estudis de perfeccionament amb Francisco Díaz, Enric Llopis, Emmanuelle Sejourné, Leigh Howard Stevens, Sergei Saprichev; Steven Schick; Philippe Spiesser; Jean Geoffroy i Gert Mortensen entre d’altres. Finalitza els estudis al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, obtenint el premi d’honor fi de carrera.

Amb Juanjo Guillem realitza tres cursos de postgrau d’ interpretació en la Universitat d’Alcalà de Henares.

Ha participat en diversos projectes i gravacions com un disc monogràfic sobre John Cage amb Neopercusión, gravacions amb diferents orquestres com ara l’Orquestra del Principat d’Astúries o l’ O.R.T.V.E, la gravació d’un disc sobre la figura de Cervantes i el Quijote i diferents enregistraments per a RNE.

                Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Córdoba, la Simfònica del Principat d’Astúries, la Simfònica de la Comunitat de Madrid, Orquestra Nacional d’Espanya, O.R.T.V.E., l’Orquestra Clàssica, l’Orquestra Via Magna l’Orquestra Filharmònica d’Espanya, Orquestra del Mediterráneo, l’Orquestra Llanera Philarmonic i Orquestra d’Extremadura i amb grups de cambra com, Cámara XXI, la Camerata del Prado, la Acadèmia de Música Contemporània, Perkustra, Plural ensemble i Ars-On entre d’altres.

                Paral·lelament realitza estudis de magisteri en l’especialitat de música a la Universitat de València i cursos de pedagogia musical Orff, Kodaly, Willems i Dalcroze en el institut Joan LLongueres de Barcelona. A la Universitat Autònoma de Madrid obté el diploma de Ciències de la Música i Humanitats i es llicencia en Història i Ciències de la Música. Inicia els estudis de doctorat a la Universitat Politècnica de València.

                Junt al clarinetista Gabriel Calabuig forma Ap-art Duet, participant en diferents festivals. Han gravat per a R.N.E i realitzat diferents concerts didàctics i master-class a conservatoris nacionals. Actualment preparen la gravació del que serà el seu primer disc, que inclourà peces de J.M. López López, M.Ishii, J.Botella i R. Nasveld i F. Wiley. Amb Jacobo Pallarés col·laboren realitzant la música de diverses produccions teatrals.

Ap-art Duet ha participat en diversos certàmens obtenint el primer premi en la categoria màxima i el premi especial de jurat en els “ XII Pòdiums de Música de Cambra“ de Sant Joan de Vilatorrada, diploma d’honor en el “XII Tournoi International de Musique” i semifinalistes en el “XII Concorso Internazionale di Musica da Camera Gaetano Zinetti de Verona.

Ha estat professor als conservatoris professionals de La Vall d’Uixó, València, Torrent, Conservatori Superior d’Alacant i Conservatori Superior de les Illes Balears. Actualment és professor al Conservatori Professional d’Oliva. Col·labora amb diferents orquestres i formacions, i és convidat a diferents cursos com a professor. Amb Victor Segura co-dirigeix el centre d’estudis de percussió Valencia Percussion Academy, es membre del ensemble Projecte SoXXI, i director artistic del Festival SoXXI de la Vila de Canals.

Joan Soriano toca amb instruments Nova Percussió i Remo


DANIEL BRESÓ I PEIRÓ

                 Percussió

 

daniInicia estudis amb el professor José Morató cursant el grau elemental en el Conservatori Professional de Torrent amb Pau Ballester. Més tard ingressa en el Conservatori Superior” Joaquín Rodrigo” de València, on cursa el grau Mitjà amb els professors J. Salvador “Chapi” i Joan Cerveró i el grau superior amb M. Tomás i Manel Ramada. Paral·lelament realitza la Diplomatura de Magisteri en Educació Musical en la Universitat de València.

                Amplia estudis en el Centre d’Estudis Neopercusión (Madrid) amb els professors J. Rubio, Juanjo Guillem, B. López, E. Llopis, O. Benet, R. Benavent, Ph. Spiesser i J. Prentice. Ha realitzat cursos de perfeccionament i classes magistrals amb professors com E. Llàcer “Regoli”, J. Morató, J. Iborra, J. Vicent, H. Riecken, R. Jansen, S. Gualda, J. Vigueras, M. Ramada, D. Friedman, L. H. Stevens, T. Adams, J. Geoffroy y G. Mortensen.

                Ha realitzat dos cursos de postgrau en la Universitat d’Alcalà d’Henares amb Juanjo Guillem.

Ha impartit classes de percussió en la Societat Musical Unió Musical de Torrent. Ha realitzat concerts didàctics sobre la percussió en centres educatius de primària en Torrent.

                Ha estat membre d’agrupacions educatives tals com la Banda Simfònica, Orquestra de Cambra i grup de Percussió de la Unió Musical de Torrent, Ensemble de Percussió del Conservatori Professional de Torrent, Orquestra del Conservatori Superior de València, Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Grup de Percussió del Conservatori de València, Orquestra del Festival Via Magna, Orquestra Soto-Mesa, Orquestra Presjovem i Grupo Neopercusión. Ha col·laborat amb l’orquestra del Conservatori Professional de Ferraz (Madrid) i amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra Municipal de València, Orquestra simfònica del Mediterrani (solista), Orquestra Simfònica de València, Orquestra de RTVE, Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries,Capella Reial de Madrid (solista), Orquestra de Solistes de Castella, Orquestra de Varsovia, Orquestra d’Extremadura (solista), Orquestra simfònica ciutat de Torrent (solista) i Llanera Philarmonic (solista) amb directors com M. A. Gómez Martínez, A. Ragbari, C. Halffter, A. Tamayo, J. Pons, S. Bichkov, J. R. Encinar, W Weller, C. Ricci, C. Soler i Y. Traub. En música de cambra ha col·laborat amb el Grup Enigma (Saragossa), Sartory Càmara i l’Acadèmia de Música Contemporània del CDMC i Grup Instrumental de València. Ha estat membre del grup Neopercusión amb el qual ha realitzat concerts a Salamanca, Toledo, Círculo de Bellas Artes (Madrid), Fundació Juan March així com cicles de concerts pedagògics per a escolars.

                Actualment treballa com a professor de percussió en el conservatori professional de Castelló de la Plana.

 


 

JORDI SANZ

Percussió

 

jordiJordi Sanz Torró, naix a Ontinyent (Valencia) i comença els seus estudis de percussió en la escola de música “Jose Mª Ferrero Pastor” de Ontinyent, amb el professor Saül Gomez Soler, amb qui cursa el grau elemental. Posteriorment realitza el grau professional al conservatori d’Ontinyent amb els professors Pep Soler i Romuald Gassó. En acabar el grau professional es trasllada al conservatori superior “Oscar Esplà” d’Alacant, on cursa actualment l’últim curs de grau superior amb els professors J. Salvador “Chapi”, Joan Iborra i Rafa Mayans.

Paral·lelament estudia en el centre de percussió “Valencia Percussion Academy” en Llanera de Ranes (Valencia) amb els professors Victor Segura (Orquestra de Extremadura), Joan Soriano (Conservatori Professional de Oliva), Josep Furió (Orquestra Sinfónica deValencia) i Willi Hilgers (Staatsoper München), entre altres.

                Forma part del grup de càmara del Conservatori Superior d’Alacant, havent realitzat actuacions a Saragossa, Castelló, Alcant,Vila joiosa . . .

                Forma part del “VPA Ensemble”, participant en festivals com “SoXXI” de Canals o Festival Joven de Badajoz.

                Ha col·laborat amb la Orquestra Filarmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), Orquestra Simfònica ciutat d’Elx (OSCE), Banda Municipal d’Alacant i Banda Simfònica de la FSMCV, on participa en la primera actuació que esta formació musical realitza fora d’Espanya, a la ciutat francesa de Carpentras.

                Ha asistit a diferents cursos i seminaris amb: Juanjo Guillem, Juanjo Rubio, Eric Sammut, Manel Ramada, Arturo Serra, Christian Dierstein, Rafa Mas, Jose Trigueros, Sergey Saprichev . . .

 


 

 

ÓSCAR MARTÍ

Percussió

oscarNaix a Albal, València. Estudia als Conservatoris de València, Saragossa i Liceu de Barcelona. Amplia estudis de percussió al Centre Neopercusión de Madrid. A més, assisteix a classes amb L. H. Stevens, Miquel Bernat, Markus Leoson, Jean Geoffroy, Katarzyna Mycka, Dave Samuels, Michel Cerruti, Benoît Cambreling, Jean-Pierre Drouet, Neil Percy, Jean-François Lézé i Marinus Komst.

Ha sigut membre de la Unitad de Música del Comandament Aeri de Llevant, Banda Municipal de Santander i col·labora amb la Banda Municipal de Bilbao, Orquestra Filarmònica de Requena, Orquestra Nacional d´Espanya, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica d´Alacant i Grup Mixtour entre d´altres, participant en gravacions per a RTVE i treballs discogràfics. Ha participat en els concerts d’Encontres de Percussió, Mostra Sonora de Sueca, I Jornada de Percussió a Rianxo, Cicle de Concerts del Mubag a Alacant , 31 Festival Internacional de Teatre d’Almagro, CDMC, Concerts al MUAl, 1ª Convenció de l´AFE Madrid 2010, Club Diario Información, Centre Cultural Las Cigarreras, Festival SOXXI de Canals i Cicle de Concerts “Asonancias XXI” d´Alacant.

En la part pedagògica ha estudiat amb els professors Violeta Hamsy de Gainza, Sofía López-Ibor, Doug Goodkin (San Francisco Music School), Emilio Molina, Álvaro Zaldívar i Víctor Pliego. Ha impartit ponències sobre l’Ensenyanment de la Percussió per al CFIE de Sòria, Una mirada eclèctica de la percussió al segle XX i La música de cambra per a flauta i percussió, a més de participar com a professor al V Curs de Percussió d´Alzira i IV Trobada d’Escoles de Música de la Costera. Està en possessió del Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat Complutense de Madrid i ha sigut professor de percussió del Conservatori Professional de Música “Citta di Roma” de Zaragoza, Conservatori Professional de Música “Oreste Camarca” de Sòria, Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” d’Alacant i actualment ho és del Conservatori Professional de Música d´Elx.

Apassionat per la música contemporània i les noves tendències li porta a formar-se amb professors com ara Rubén López Cano, Carles Guinovart, José Luís Torá, José Luís Téllez i César Cano. Ha col·laborat en l’estrena a Espanya de les obres Le Noir de l´Étoile de Gerard Grisey i Gruppen de Karlheinz Stockhausen. El seu repertori inclou obres de I. Xenakis, J. M. López-López, B. Mantovani, P. Hurel, K. Saariaho, M. Sotelo, K. Stockhausen i T. Hosokawa entre d´altres.

Completa la seua formació estudiant a l’Aula de Música de la Universitat d’Alcalá d’Henares el Curs d’Especialització Musical de Postgrau sobre la Interpretació de la Percussió i cursa el Cicle d´Especialiçació amb menció Très Bien al CRR de Perpignan (França).

Actualment forma part del Projecte SOXXI, és membre de l´Ensemble SonsXXI i funda InNova Dúo amb la flautista Montserrat López Montalvo, grups residents del Cicle de Concerts “Asonancias XXI” d´Alacant, on realitzen una important tasca de difusió de la música actual.

http://innovaduo.com/

 


 

MONTSERRAT LÓPEZ MONTALVO

Flauta travessera

 

MontserratNascuda a València, estudia en el Conservatori Professional de la seua ciutat i finalitza els seus estudis musicals en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo”, obtenint les més altes qualificacions, així com el Premi d’Honor Fi de Carrera i la Menció d’Honor Fi de Grau Mitjà .

Amplia els seus estudis de flauta amb Antonio Arias (Orquestra Nacional d’Espanya), Juan Carlos Chornet (Orquestra Ciutat de Granada) i Magdalena Martínez (Orquestra dels Arts) a Espanya. Becada per la AIE i la Generalitat Valenciana, realitza estudis de perfeccionament amb Peter-Lukas Graf a Itàlia i amb Mathias Allin i Renate Greiss-Armin, de la Hochschule für Musik Karlsruhe, a Alemanya. Així mateix ha assistit a nombrosos cursos amb Benoît Fromanger, Vicens Prats, Jaime Martín, Mathias Ebhenr, Juana Guillem, Mikael Helasvuo, etc.

Pel que fa al terreny orquestral, ha sigut col·laboradora habitual de l’Orquestra de València i ha col·laborat en diverses ocasions amb l’Orquestra Nacional d’Espanya i l’Orquestra Simfònica d’Alacant. Ha sigut membre de diverses orquestres joves: la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, l’Orquestra de Joventuts Musicals i la Jove Orquestra d’Andalusia. Actualment és flauta solista de l’Orquestra Filharmònica de Requena.

En l’apartat de música de cambra, forma part d’InNova Duo (flauta i percussió), dedicat íntegrament a la interpretació de la música dels nostres dies composta per a aquesta formació i grup resident del Cicle de Concerts Assonàncies XXI, celebrat en la ciutat d’Alacant amb l’objectiu de difondre la música composta en els nostres dies.

Actualment compagina la seua vida artística amb la labor docent: és professora de flauta del Conservatori Professional de Música d’Elx. Pel que fa a l’aspecte pedagògic, ha publicat recentment el llibre per a joves flautistes i percussionistes “Hora de recreo”, així com diversos arranjaments per a grups de flautes i és coautora de la sèrie de llibres d’estudis de flauta per al grau mitjà “Flautíssim”, tot açò publicat en Ed. Dasí Flautes.

 

http://innovaduo.com/

 


 

CRISTINA MARTÍNEZ GARZÓN

Soprà

 

cristinaNaix a Bicorp, València. Comença els seus estudis musicals en el Conservatori professional Mestre Vert (Carcaixent) on estudia clarinet amb Salvador Navarro i cant amb Concha Ruiz. Continua la carrera de cant en el Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona), on acaba la carrera amb les màximes qualificacions. Realitza un posgrau de cant en el conservatori José Carreras (Vila Seca) Barcelona amb la professora Enriqueta Tarrés.

             Ha assistit a cursos de perfeccionament amb diversos professors: Ana Luisa Chova, Marimi del Pozo, Elena Obratsova, Mª Angeles Peters, Esperanza López Abad, i Ana María Sánchez

             Ha realitzat diferents concerts de sarsuela acompanyada del tenor Javier Tortosa col·laborant amb les bandes de música de Bicorp, Bolbaite, Enguera i Algemesí. Col·labora en l’ estrena de l’ obra “Musica per lènyor” amb l’orquestra de vents “Filarmonía”de La Vall d’ Albaida. Canta La missa de la coronació de Mozart amb l’orquestra del conservatori profesional “Mestre Vert” Carcaixent .El fantasma de l’ òpera (selecció) amb la Banda Simfònica “Tot per la Música” d´Ontinyent.

               Ha perfeccionat tècnica amb la professora Carmen Rubio i amb Llanos Martínez, és membre del cor “Capella d’art músic” de Xàtiva. Ha sigut professora de solfeig i clarinet en l’escola de la U.M.”La Lira” de Bicorp i de cant en l’ Escola municipal de música d’ Albaida” i ha dirigit el cor “Veus de La Pobla” de La Pobla Llarga .

               Actualmente és professora de cant en el Conservatori de La Vall d’Uixò, i dirigeix els cors de Bolbaite, Quesa i Bicorp.


JOSÉ LUIS SILVAJE

Guitarra

 

silvajeNascut a Navarrés, València, comença els estudis molt jove amb son pare i continua posteirorment en el Conservatori de Musica de Vaència on estudia amb Na çrosa Gil del Bosque fins el grau superior, obtenint el Premi Fi de Carrera en la seua especialitat. Essent estudiant obté tambié els segÚents guardons: 2on premi en el Concurs Nacional “Manuel Palau” celebrat a València, i el premi d’interpretació en la VI edició del certamen internacional de guitarra “Francisco Tárrega” que encara se celebra a Benicàssim.

Finalitzada la seua formació en el conservatori, compagina la docència amb una activitat musical molt diversa, des de concerts de guitarra clàssica, a col·laboracions amb diferents grups que van des de la interpretació de música antiga fins a la música étnica i popular.

Va ser convidadt com a guitarra solista en la celebració del concert de clausura del “Milennium Sacrum” en l’obra “African Santus” del compositor David Fanshawe celebrat en el Palau de la música de València en març de 1999. També ha colaborat com guitarra solista amb diferents Bandes de la Comunitat Valenciana amb l’obra “Palindromia Flamenca”.

Ha assistit a cursos de guitarra amb Flores Chaviano, Leo Brouwer i Roland Dyens. Com a compositor autodidacta, ofereix en les seues obres una proposta molt diversa en estils, des de la música clàssica fussionada de vegades amb estructures del Jazz o el Blues, a influències étniques com ritmes africans, brasilers, orientales o cubans. En la actualitat té editades en Piles sis de les seues obres y está enregistrant un CD amb les seues composicions. Ha sigut professor dels conservatoris d’Albacete, Salamanca, Cartagena, Cullera, Castellón i actualment exerceix en el Conservatorio Profesional d’ Ontinyent.

 

L’ENSEMBLE VOCAL

ensembleEstà conformat per cantants amb una gran trajectòria i experiència en el món coral. La seua inquietud per realitzar propostes vinculades a la música contemporània els fa col·laborar assíduament amb el festival SOXXI. Han participat en diferents edicions cantant a capella i intrerpretant altres obres amb orquestra, grup de cambra i obres de gran format de compositors dels segle XX i XXI.