+info

Aquest projecte es consolida com un festival amb vocació interdisciplinar, tant en contingut com en la presentació de les diferents propostes que l’han conformat en les darreres edicions.

Ha vist passar pel seu escenari els principals grups i solistes internacionals i del país, juntament  amb destacades formacions, artistes i creadors nacionals.

L’ensemble resident Projecte SoXXI, Fussion Duo, Ap-art Duet, Valencia Percussio Academy, InNova Dúo, Musicant, Dansa-Dum, la Jove Orquestra de la Primitiva Setabense, L’ensemble Vocal, victor Segura, Eloy  Lurueña, Pedro Ortuño, Beñat Arrieta, per una banda I ensembles i artistas i solistes de prestigi internacional com Neoopercusión, Karolina Leedo ( Etonia- Dinamarca), Juanjo Guillem i Christian Dierstein ( Suïssa).

Han col·laborat en el projecte joves artistes plàstics com Carles Roca Sanchis i de reconegut prestigi com Ricardo Juan Ballester i Guillem Juan Sancho. Per SoXXI han passat importants compositors nacionals com Jaime Botella i internacionals com Louis Aguirre (Cuba- Dinamarca) realitzant múltiples estrenes nacionals i absolutes de José Manuel Castelló, Francisco Andreu Comos i Sergio Blardony.

La nota internacional per a aquesta cinquena edició de SoXXI és doble: d’una banda Philippe Spiecer (solista internacional, professor de la presitigiosa Escola Superior de Música HEM de Genéve i del Conservatorie à Rayannement Régional de Perpignan), en el mes de febrer i per altra banda, en maig  ens visita Juanjo Guillem (solista internacional, primer percussionista de l’Orquestra Nacional d’Espanya, director de Neopercusión, i profesor en el centre de estudis superiors Katrina Gurska) . Sense dubtes dos grans personalitats de la interpretació i la creació actuals.

Avanç de la resta de concerts que conformen el festival

El 21 de febrer, Philippe Spiesser oferirà un recital de solo percussió i electrónica amb peces clàssiques  i de recent creació de Matalón, Rumbau, Reich amb l’estrena a Espanya de Wet Rabbit per a marimba i electrónica de Alexander Vert.

El 28 de març, Victor Segura (soliste de l’Orquestra d’Extremadura) i Joan Soriano ( professor del conservatori d’Oliva ) oferiran un concert de duo amb peces de referècnia del repertori actual amb electrónica en viu, vídeo i en acústic dels compositors, Ishii, López-López, Cage i Scarani.

El 25 d’abril, el duo de flauta i percussió InNova Dúo, format per Oscar Martí i Montserrat López, (ambdos professors del conservatori d’Elx) realitzaran un singular concert amb un programa que inclou diverses peces amb elements electroacústics conformat integrament d’estrenes nacionals dels compositors Mundry, Reiserer, Arkeas i Torre.

El 23 de Maig, Juanjo Guillem tancarà aquesta magnífica V edició oferint un recital de solo amb electrònica amb peces del grans compositors intenacionals i espanyols com Morales, Carretero, Cendo i del propi Guillem.

SoXXI, es converteix així com una de les cites de referència en l’àmbit autonòmic i nacional per als amants de la percussió, la creació actual i per a tots aquells que volen gaudir d’experiències diverses i enriquidores mitjançant les interdisciplinars propostes que el conformen acostant al gran públic  la Cultura i les Arts Contemporànies.