Concert de cloenda del 8è SoXXI

  • Valencia Percussion Academy

  • Concert de cloenda


  • 30/juny/2018  a les 20:30h

Plaça Major. Canals


PROGRAMA

Egungún (2007)    Louis Aguirre (1968)

Percussió i veu amb amplificació.

Sis percussionistes al voltant del públic

Perssephassa (1969)    Iannis Xenakis (1922-2001)

Metalls, fustes i pells.

Sis percussionistes al voltant del públic, producció de VPA amb electrònica (2018).

Parafasi sonora per al porquet d’1 home bo Llorens Barber / Montserrat Palacios

Projecte sonor col·laboratiu espacial i multifocal dirigit per Llorens Barber.

Percussió: Joan Soriano, Oscar Martí, Andreu Queralt,

Borja Donet, Esteban Montoya i Miguel Angel Real.

Electrònica i difusió sonora: Javi Mollá.

Direcció: Joan Soriano-Oscar Martí

Amb la col·laboració de:

Valecia Percussion academy, CEIP Vicente Rius, CEIP José Molla, CEIP Calixte III, Col·legi Cervantes, Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat, Escola de música Associació Musical Canalense, Escola de música Unió Musical Santa Cecília, ASCADIS i TAPIS.

Coordinació: Alicia Arnau

 

Valencia Percussion Academy

Està format pels professors i alumnes del curs permanent del Centre d’estudis de percussió València Percussion Academy. Joves professionals en fase de grau i postgrau que realitzen estudis de perfeccionament, i que formen part de les principals agrupacions joves com la JORVAL, JONDE, Banda Federal de la CV, Jorcam, OFUV, Gustav Mahler Jungend Orchester, entre d’altres. Són col·laboradors habituals en les principals orquestres del país, com l’Orquestra RTVE, Orquestra d’Extremadura, Orquestra de València, Orquestra del Principat d’Astúries, Orquestra Filharmònica de Galícia entre d’altres.

VPA Ensemble realitza la seva tasca de difusió del repertori per a ensemble de percussió principalment en la Comunitat Valenciana, actuant en diferents festivals, com el Festival SoXXI (del que és grup resident), Festival d’estiu de Montesa, Llanera de Ranes, Setmana Internacional de música de Cambra Monserrat, la font de la Figuera, Concerts a Mitja nit de Xàtiva, Agora Actual Actual Percussió de Xàbia, entre d’altres poblacions. A més ha Participat en importants projectes Com el Festival Jove de Badajoz o l’estrena a Madrid de la Inuik Suite de J.L. Adams, al costat de la JONDE i Neopercusión al Centre d’art Reina Sofia.

VPA Ensemble ha treballat amb destacades figures del panorama musical nacional i internacional com són, Jean Geoffroy, Juanjo Guillem, Cristian Dierstein, Pedro Carneiro, Beñat arrieta o Jesús Torres, entre d’altres, interpretant la gran música de cambra del repertori de percussió dels grans autors contemporanis nacionals i internacionals com són: Jose Manuel López-López, Jesús Torres, Maki Ishii, del que caben destacar diferents estrenes nacionals, Iannis Xenakis, Steve Reich, Jonh Cage, Toru Takemitsu, Edgard Varese …