Around de world

  • Around de world

  • Joan Castelló, percussió

  • Joaquín Fernández. cello


  • 2/juny/2018  a les 19:30h
  • Centre Cultural Calixte III. Canals. Entrada lliure fins completar aforament

  • PROGRAMA

Opening (1982)    P. Glass (1937)

The Jewel of instambul **    J. L. Greco. (1953)

Mariel (1999)    O. Golijov (1960)

Interferometry II .(2018)*     M. Berry (1972)

 

* estrena en Espanya                      **estrena absoluta

 

JOAN CASTELLÓ

Joan Castelló va acabar els seus estudis musicals al Conservatori Superior Jesús Guridi de Vitòria, on va obtenir el Premi Fi de Grau. Paral·lelament va realitzar el Post-Grau en Neopercusión, centre especialitzat en la percussió a Madrid.

Ha realitzat cursos de perfeccionament i classes magistrals amb professors de prestigi internacional com L.H. Stevens, E. Sejournee, T. Adams, D. Samuels o C. Lamb, a més del curs de perfeccionament de música contemporània amb Juanjo Guillem i el de Jazz i Orff -Schulwerk amb Doug Goodkin a la Universitat d’Alcalá.

L’any 2002 va guanyar el concurs internacional Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE) en l’especialitat de marimba.

Ha format part de la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE).

Com a músic d’orquestra ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife, Filharmònica de Gran Canària, Simfònica de Madrid, Simfònica de la Comunitat de Madrid, Ràdio televisió Espanyola, Simfònica del Principat d’Astúries, Orquestra Filharmònica de Hèlsinki o Orquestra Nacional d’Espanya realitzant gires per Espanya, Alemanya, Viena, Praga, Anglaterra, Mèxic, Finlàndia, Eslovènia, França, Xina, Japó, Corea, Emirats Àrabs i els EUA.

Com a solista ha tocat en els festivals més importants d’Espanya com Escena Contemporània, Quinzena Musical, Festival d’Alacant, Otoño Soriano i les Jornades Internacionals de Percussió a Paris.

Així mateix, és membre fundador de l’Acadèmia de Música Contemporània d’Espanya (CDMC) i de l’Orquestra Simfònica de Pobla (Mèxic) i ha gravat per a Ràdio Televisió Espanyola i Ràdio Nacional d’Espanya.

Actualment és professor al Centre Superior de Música Katarina Gurska i Ajuda de Solista de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya.

JOAQUÍN FERNÁNDEZ

Comença els seus estudis de música al Conservatori Superior de Badajoz amb els professors Levon Grigorian i Edita Artemieva, continuant a la ciutat de Sant Sebastià amb els professors Asier Polo i Damián Martínez al Centre Superior de Música del País Basc, “Musikene”. Així mateix ha realitzat estudis a la Hochschule für Musik 1 Theater a Zürich sota la tutela de Roel Dieltiens.

Ha realitzat nombrosos cursos de perfeccionament i masterclasses amb professors com David Grigorian, Claudio Bohórquez, Maria de Macedo, David Cohen, Julia Urman, Umberto Clerici, Yuli Turovsky, Quartet Casals o Andoni Mercero.

És guanyador de la primera edició del concurs de joves músics extremenys “Ciutat d’Almendralejo (Badajoz)”. Així mateix rep en el 1r Concurs Internacional “Pedro Bote” menció especial del jurat.

Ha participat en recitals en sales com el Teatre-Auditori de Conca, l’Aula Magna de la Universitat SEK de Segòvia, el Teatre López de Ayala de Badajoz, el Gran Teatre de Càceres, etc.

És membre fundador de diverses orquestres joves, en què ha ocupat el lloc de cello principal, com l’Orquestra Jove d’Extremadura o l’Orquestra PRESJOVEM. Així mateix l’any 2005 va ser seleccionat per formar part de la JONDE (Jove Orquestra Nacional d’Espanya) en què ha estat també primer cello, havent actuat a les principals sales de concerts del país i participant en el prestigiós festival Young Euro Klassik Berlin 2006 .

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, amb l’Orquestra Simfònica Verum i amb l’Orquestra de Cambra Reina Sofia (O.C.R.S.) amb les que ha realitzat gires per Canadà i la Xina.

Ha estat becat per la Fundació Caixa de Badajoz i per la Junta d’Extremadura.

Des de 2007 fins a l’any 2014 ha estat solista de violoncel de l’Orquestra d’Extremadura, paper que compagina amb una rica activitat com a intèrpret de música de cambra amb el seu grup Guadianart Ensemble.

En l’actualitat és professor de l’Orquestra Nacional d’Espanya i professor de repertori orquestral a la Universitat Alfonso X.