INUKSUITE projecte col.laboratiu del 9è SoXXI

Concert de Cloenda del IX edició Festival Internacional SoXXI de Canals.

2 de juny a les 12’30 al Parc Jaume I de Canals

Entrada lliure

“No heretem la terra dels nostres avant passats; només la prenem préstec als nostres fills “

Més d’un centenar de músics participen en aquest projecte col·laboratiu interdisciplinari, inclusiu, intercentres i interetapes.

Hi participen: Conservatoris professionals d’Elx, Carcaixent, Alzira, Valencià Percussion Academy, ASCADIS, TAPIS, Escola Coral de Xàtiva, ceip Vicent Rius.

Direcció: Joan Soriano i Alicia Arnau

Coordinadors: Oscar Martí, Josep Furió, Javier Sanchis, Esther Gómez, Monserrat Montalvo, Javier Gárcia i Fátima Tamarit.

Inuksuit (2009)

John Luther Adams

Una peça arrelada a la terra, per a una consciencia planetària nova, necessària.

Inuksuit està inspirat en els sentinelles de pedra construïts al llarg dels segles pels inuit a les extensions de l’Àrtic castigades pel vent. La paraula “Inuksuit” es tradueix literalment: “Actuar en la capacitat de l’ésser humà”. Aquesta obra està obsessionada per la visió de la fusió del gel polar, l’ascens dels mars i el que pot quedar de la presència de la humanitat després que les aigües retrocedeixin.

L’escolta d’aquesta peça amplia la nostra consciència de la música interminable del món en què vivim, explora la relació espai-música-interpreti-oient transformant l’espai aparentment buit en una experiència.

L’experiència de preparar, realitzar i escoltar Inuksuit pot plantejar preguntes més àmplies: Què significa actuar creativament amb i dins del nostre entorn? Podem sentir i escoltar més profundament el camp del so que ensenvolta? Com defineix on som i, en última instància, qui som? I com entenem la brevetat de la nostra presència humana en la immensitat del temps geològic?

Pensada per a ser tocada per fins a 99 músics-percussionistes, la peça ja ha estat interpretada a Nova York, Melbourne, Canberra, Toronto, Berkeley, Lisboa, l’Haia, Mèxic, Madrid, Berlín, Belo Horizonte, Xàbia … a tot el planeta.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s