Un gran concert de cloenda per a la 8ª edició del Festival Internacional SoXXI

El proper dissabte 30 de juny a les 20’30 a la Plaça Major de Canals tindrà lloc el gran concert de cloenda de la VIII edició del Festival Internacional SoXXI.

cartell

El grup resident del festival València Percussion Academy serà el protagonista de la primera part del concert interpretant Egungun de Louis Aguirre i Persephassa de Iannis Xenakis. Dues exigents peces per a sis percussionistes en formació d’hexàgon al voltant del públic. Aquest, situat al centre de l’hexàgon podrà gaudir d’una escolta multifocal i envoltant, fent que  l’escolta de la música d’Aguirre siga una experiència dramàtica sobrenatural. Per a l’ocasió VPA Ensemble ha dissenyat una especial producció tècnica que permetrà escoltar per primera vegada en estrena absoluta en directe i amb tota la seva plenitud el gran clàssic de Xenakis.

VPA Ensemble marca un punt d’inflexió en la interpretació d’aquesta gran obra, per a la qual s’ha desenvolupat un complex sistema de producció, difusió, amplificació i seqüenciació sonora en 6.1 per poder gaudir d’una audició plena de tot el plasmat pel gran mestre grec en la partitura.

El plat fort que tancarà el concert i aquesta fantàstica edició serà l’estrena mundial de “paràfrasi sonora per al porquet d’un home bo”. La peça ha estat composta per un dels tàndems més rellevants de la creació actual: Llorens Barber i Motserrat Palacios. Concebuda ad-hoc per a la singular Plaça Major de Canals, fusionarà, electrònica, percussió, espai, campanes portables, les campanes de la parròquia, fanfàrries de metalls, i múltiples cors de veus blanques formats per diferents alumnes de les diferents escoles d’educació primària , escoles música de la població i les diferents associacions de persones amb capacitats diferents. En definitiva un final que uneix esforços i il·lusions, que integra voluntats amb l’objectiu comú de fondre amb l’espai, el so i la memòria de tots i per a tots sota la direcció del gran Llorens Barber.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s