Presentació de la 7na edició del Festival Internacional SoXXI

Festival Internacional Vila de Canals

 

El proper divendres 17 de febrer a les 19 hores tindrà lloc al saló d’actes de Ca Don José ( Carrer de la Diputació, 1, 46650 Canals, València)  la presentació de la 7na edició del Festival Internacional SoXXI.

L’Associació Cultural Ap-Art amb el patrocini de l’Ajuntament de Canals, La Generalitat Valenciana a través de Culturarts i diferents e institucions col·laboradores habituals a llargs de les sis darreres edicions, presenta la fantàstica proposta per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies.

Mantenint el nivell de les edicions precedents SoXXI comptarà amb la presència dels més destacats artistes actuals tant del panorama nacional com internacional. Una vegada més la percussió com a eix principal d’aquest projecte interdisciplinar ens acostarà i mostrarà les últimes creacions dels grans noms de la música actual.

Tots els concerts es realitzaran en el Centre Cultural Papa Calixte III amb entrada lliure fins completar l’aforament.

 

AVANÇ DE LA PROGRAMACIÓ 

 

I- 25 de febrer, 19’30 h. al Centre Cultural Papa Calixte III

    Jean Geoffroy (solista internacional – França) & VPA

 

El gran solista internacional francés Jean Geoffroy, repeteix visita al Festival SoXXI, però esta vegada juntament amb els membres de Valencia Percussion Academy. Oferiran un eclèctic programa de concert amb dues parts diferenciades: la primera, “Dances”, estarà conformada per diferents peces de J.S.Bach adaptades per a percussió. Diferents dances de les suites de cello, partites de violí i música de clavecí del mestre del Barroc.

La segona part “Rebonds”, donarà mostra d’importants peces de repertori internacional de percussió del XX i XXI, passant sense solució de continuïtat d’un compositor a altre pels grans mestres que han escrit per a percussió com ara: Taïra, Giner i Xenakis.

 


II – 29 abril, 19’30 h. al Centre Cultural Papa Calixte III

        Joan Soriano (solo percussió, vídeo i electrònica)

 

El Percussionista Joan Soriano oferirà un recital de solo percussió amb vídeo creació i electrònica, amb la presentació de grans peces del repertori clàssic contemporani com ara Alvarez, Torres, Scarani i Wen amb estrena absoluta de videocreacions de Miguel.

Angel Aparicio i revisió d’altres com ara l’estrena absoluta de la versió d’African Winds de José Manuel Lopez, amb una proposta per a percussió i electrònica amb quadrafonia, amb videocreació de l’artista Mercedes Peris.

 


III- 20  de maig, 19’30 h. al Centre Cultural Papa Calixte III

        Miquel Bernat (solista internacional, Espanya-Oporto)

        Recital solo percussió i electrònica

 

El prestigiós Solista internacional valencià Miquel Bernat, un dels màxims exponents de l’escena interpretativa actual mundial ens visita per primera vegada, oferint una proposta d’altíssima qualitat amb peces del gran repertori nacional i internacional de l’últim deceni. Música de López, Del Puerto, Applebaum, Valero , Vaggione i el propi Bernat, amb fusió de percussió amb diferents mitjans electrònics amb quadrafonia.

 


IV- 3 de Juny, 19’30 h. al Centre Cultural Papa Calixte III

       Ressonant Percussion Duo

       David González-Joan Marín (Madrid-Perpignan)   

 

Ressonat Percussion Duo, format per dos joves professionals de gran trajectòria i projecció, oferirà un interessant programa per a duet de percussió on gaudirem de peces que ja forma part del repertori clàssic-contemporani per a la formació del compositors Reich i Ishii, amb altres de mes recent creació del repertori internacional com Viñao, Wahlund i importants peces del repertori nacional com Vallejo. 

 

 


       

V- 17 de Juny, 19’30h. al Centre Cultural Papa Calixte III

     Eloy Lurueña (Orquesta Comunidad de Madrid)   

     Solo Percussió amb electrònica

El reconegut percussionista Valencià i membre de l’Orquestra de la Comunitat de Madrid Eloy Lurueña, ens visita per segona vegada. Esta volta amb una espectacular proposta de solo percussió amb electrònica. La singular proposta gira en torn al vibràfon i els esquellots com a protagonistes amb barreja d’electrònica. El programa de concert estarà conformat íntegrament per peces d’estrenes absolutes de destacats noms de l’escena creativa nacional com ara Magrané, Perales, Blardony, Eslava, Luaces i el propi Lurueña.

 


VI-  Juny. Dates a determinar. Lloc: Centre Jove de Canals

        Conferència i taller al voltant de la música i la cultura Asiàtiques.

“Taiko, els tambors de Japó“( dates a determinar en juny. Lloc: Centre Jove de Canals), a càrrec de l’Associació Cultural Ap-Art.

 


VII- 1 de Juliol. 20h. Plaça del Pont del Riu

          Asian Sound  by VPA

 

València Percussion Academy, grup resident del Festival SoXXI, tancarà espectacularment està VII edició del Festival SoXXI. Sota el títol Asian Sound, i amb obres dels grans compositors japonesos del segle XX com Maki Ishii, Toru Takemitsu i Minoru Miki. Un concert de gran format per a un gran nombre de percussionistes, en el que podran participar a més els diferents joves pertanyents a diferents institucions educatives de Canals.