Recital solo percussió per Pedro Carneiro

cartell
amplia

Recital solo percussió amb electrónica és el III concert de la 6na edició del Festival SoXXI, i que estarà a carrec del gran solista intenacional portugués Pedro CarneiroEn aquesta ocasió podrem escoltar obres del compositors Lippe, Chagas, Hosokawa, Oliveira i Nishimura.

 

La cita tindrà lloc el dissabte 9 d’abril a les 19’30 al 
Centre Cultural Calixte III 
de Canals, amb entrada gratuita fins completar aforament.

Programa de concert

Cort Lippe/ Music for Snare Drum and Computer

António Chagas Rosa/ Four Cartoons

Toshio Hosokawa/ Reminiscence

João Pedro Oliveira/ Lâminas Líquidas

Akira Nishimura/ Three Fragments of Piya: II. Kama

 

PEDRO CARNEIRO. Percussió

Percussionista solista, director d’orquestra, compositor Director Titular / Director artístic: Portugués Chamber Orchestra Director Artístic: Explosió Crash Splash! Percusson Marató, Lisboa Artista Associat Temporada 2007/2008: Centre Cultural de Belém, Lisboa

            (…) És un toc magistral per a arredonir un rendiment enlluernador de Carneiro.

The Guardian (Anglaterra)

            (…) una lectura formidable d’aquestes grans obres (…) molt preuats per la seua qualitat d’interpretació.

Le Monde (França )

            El jugador del Marimba Pedro Carneiro, qui va actuar com a solista (…) semblava ser un superhome d’una altra galàxia.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (Alemania)

Pedro Carneiro va nàixer en la riba sud de Lisboa en 1975. Fill del trompetista director de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio i una actriu amateur, Pedro es va criar entorn concerts, assajos i actuacions. Ell va començar a aprendre piano com un xiquet xicotet, però ràpidament va canviar a violoncel i trompeta. Com un xiquet hiperactiu que va ser seduït per la percussió: la riquesa de sons, timbres, instruments i sónica-invenció  i sempre ha estat immers en la música, també la composició i realització. Carneiro va entrar en la classe de percussió en el Conservatori Nacional de Lisboa, quan tenia 12 anys es va mudar a Londres amb una beca de la Fundació Gulbenkian i va estudiar percussió amb David Corkhill i adreça amb Alan Hazeldine, en l’Escola Guidhall de Música i Drama. Més tard, va estudiar direcció d’orquestra amb Emilio Pomarico en la Scuola Civica de Milà. Avui, Pedro Carneiro és aclamat internacionalment com un dels percussionistes clàssics solistes més importants del món i cada vegada més actiu com a director d’orquestra i compositor.

El virtuosisme, la passió, l’energia explosiva i espontaneïtat emocional han inspirat a varis dels principals compositors d’avui a escriure obres especialment per a ell. S’ha presentat l’estrena mundial de més de 100 noves obres i col·labora regularment amb una àmplia gamma de músics aclamats. Un músic de càmera entusiasta, Carneiro ha encarregat, tocat i gravat més d’una dotzena de nous quintets per a marimba i quartet de cordes, en companyia de la de Tòquio, Arditti, Xangai, Llatinoamericà, Nova Zelanda i quartets de corda Chilingirian. Ell actua i grava amb moltes orquestres a tot el món, com la Filharmònica de Los Angeles, Hèlsinki Philharmonic, Orquestra de cambra de Viena, Orquestra de cambra Sueca, Seattle Symphony, Simfònica de la Ràdio de Leipzig, Orquestra de cambra d’Inglés, Estat de São Paulo Symphony, Orquestra Nacional de la BBC de Gal·les, per nomenar alguns. També apareix regularment com a solista / directora, la realització de la marimba.

Profundament compromès amb el desenvolupament musical del seu país d’origen i fomentar el treball dels companys joves músics, ell co-va fundar l’Orquestra de cambra de Portugal en 2007, que s’exerceix com a director artístic i director principal. En un període molt curt de temps, l’Orquestra de cambra Portugués (un grup interessant d’alguns dels millors músics professionals joves de la nació) s’ha convertit en la “Orquestra Resident” en el Centre Cultural de Belém (Lisboa), la realització de la seua pròpia sèrie de concerts a sell-out públic, així com de gira nacional i internacional per a impressionant aplaudiment de la crítica. Pedro és també un inventor apassionat: ha creat molts nous accessoris que ara estan entrant en el repertori i sent utilitzats per percussionistes de tot el món; i és un improvisador agut, actuant en moltes actuacions experimentals, sovint utilitzant l’electrònica en viu i tecnologia d’avantguarda. La seua extensa discografia inclou diversos enregistraments premiats i compta amb recitals com a solista, música de cambra i concerts en la ECM, Zig-Zag Territoires, Rattle, Stradivarius i altres segells.

www.pedrocarneiro.com