“Retrat de Jesús Torres”

Aquest projecte per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies, celebra la seva sisena edició que un any més convertirà la població de Canals a València, en lloc d’encontre i cita obligada per al públic amant de la creació actual en general i de l’art de la percussió en particular.

La present edició constarà de quatre concerts, que entre gener i maig faran gaudir al públic assistent de propostes singulars de la màxima qualitat, amb participació dels principals artistes nacionals e internacionals.

Concert inagural de la 6ª edició del Festival SoXXI

El concert inaugural anomenat “Retrat de Jesús Torres”, a càrrec de l’ensemble resident del festival, Valencia Percussion Academy Ensemble, donarà una bona mostra de la importància de la percussió en la producció artística d’un dels grans compositors actuals del nostre país, amb qui comptarem per en persona en el concert. L’ensemble format per destacats percussionistes del panorama actual nacional tant en l’esfera de l’interpretaciò com de la docència, comptarà per a l’ocasió amb la participació de la reconeguda pianista Beatriz González, professora del Conservatori de Plasencia i membre de Sonido Extremo, que junt als percussionistes de VPA ensemble interpretaran diferents peces per a solo, duet amb piano, i trio de percussió de la seva literatura dels darrers anys.

Per una altra banda l’Associació Cultural Ap-art que promou i gestiona els festival, ha desenvolupat un innovador projecte de col.laboració amb el CEIP “Vicente Rius” de Canals, amb l’intenció d’apropar la creació actual als mes menuts. S’ha treballat la figura i obra del compositor i realitzat treballs plàstics amb diferents tècniques aconseguint crear un nexe entre totes les experiències.

Amb aquestos treballs es realitzarà una exposició que es podrà vore al hall del Centre Cultural Papa Calixte III el dia del concert i en les projeccions que acompanyaran la interpretació en directe per part dels músics.


cartell Retrat de Jesus Torres jpg
+amplia el cartell

El programa de concert serà el següent:

Tiento. (1997)

Splendends. (2002)

Proteus. (2004)

Sonata a tre. (2006)

www.jesustorres.org


L’ensemble Valencia percusion Academy per a l’ocasió estarà conformat per:

David González i Llópis. Percussió – Beatriz González i Luenga. Piano – Óscar Martí i Puchalt. Percussió – Jose Miguel Soriano. Percussió – Joan Salvador i Cerveró. Percussió – Victor Segura i Raga. Percussió – Joan Soriano i Morales. Percussió

 

2 respuestas para ““Retrat de Jesús Torres””

Los comentarios están cerrados.